Undervisningen

Undervisningen

Undervisningen foregår i vårt flotte maritime miljø. Her vil elevene lære om havet, om dyr og planter som lever i havet og ved havet. Båtbruk og kystkultur står sentralt i undervisningen.

Undervisningen er variert og et viktig tema er «Livet i fjæra», og den varierte strandlinjen med rikt plante – og dyreliv gir de beste muligheter for selvstudier ved stranden.

REDNINGSVESTER ER PÅBUDT VED ALL UNDERVISNING PÅ OG VED SJØEN. Disse får elevene låne ved leirskolen.

Til praktiske øvelser i båtbruk disponerer leirskolen kanoer og robåter. Til lengre utflukter brukes store dieselbåter (livbåter).

På Skottevik Maritime Leirskole gis det ingen karakterer. Egenskaper som vi setter stor pris på er ærlighet, hjelpsomhet, orden, høflighet, godt humør og ikke minst – godt vennskap.

Noen nøyaktig timeplan for undervisningen er det vanskelig å sette opp da vi er svært væravhengige, men her følger et oppsett for hovedøktene:

Elevene er som regel delt i grupper som rullerer på de fire hovedemnene.

1. Kystkultur -og historie.
2. Fiske og roing.
3. Livet i fjæra.
4. Sjøvett.

 

Natursti

Skottevik Maritime Leirskole har en natursti der det er lagt ut en del oppgaver som elevene skal løse på grunnlag av alt de har lært de siste dagene. Naturstien blir som regel gjennomført på torsdag ettermiddag.

 


Del