Leirskoleoppholdet

Oppholdet på leirskolen

Et leirskoleopphold på Skottevik Maritime Leirskole varer fra ankomst mandag formiddag ca. kl. 12.00 (første måltid er lunsj kl. 12, eller for de som ankommer senere, middag kl. 17.30) og avsluttes påfølgende fredag ved avreise etter frokost ca. kl. 10.00.

Skoler som ligger langt fra Skottevik, kan kontakte oss for særskilt avtale.

 

VIKTIG INFO FØR LEIRSKOLEOPPHOLDET

Før hvert semester sender vi ut et skjema som vi ber om å få returnert senest 4 uker!!! før ankomsten, med følgende opplysninger:

  • Beregnet ankomst/avreisetid
  • Reisemåte
  • Navneliste over elever (for – og etternavn) fordelt på hyttelag, samt utnevnte en hyttesjef på hver hytte.
  • Navn og tlf på medfølgende lærer/ekstra ledere
  • Andre momenter av betydning for oppholdet (for eksempel matallergi/handicap og lignende)

 

PEDAGOGISK FØR- OG ETTER ARBEID
Om dere ønsker tips om pedagogisk før- og etter arbeid så er vi behjelpelig med det. Vi har laget et eget skjema som kontaktpersonen vil få tilsendt før oppholdet.

 

Her er litt å jobbe med:

Litteratur
Litteratur om livet i fjæra er godt egnet til forarbeider. Alminnelig viten om kystmiljøene er en fordel. Statens filmsentral har flere filmer om livet i sjøen.

Sjøvett
Den teoretiske delen av sjøvett henter dere ned fra internett på vår hjemmeside www.skottevik.no eller vi kan på forspørsel sende dere et eksemplar, slik at dere, før dere kommer til Skottevik, har gjennomgått denne så vi kan ta den praktiske delen og prøven på leirskolen.

Fellessamling
Siste kvelden før avreise legger vi forholdene til rette for at elever og lærere, dersom de ønsker det, kan samles til en «uformell» avslutning der klassene forbereder innlegg med konkurranser eller leker. Vi har også utstyr til at de kan arrangere sitt eget diskotek eller andre ting de har lyst til. Vi har noen brettspill om det ønskes.

 

HYTTER OG HYTTELAG
Alle elevene bor i fine hytter med 6 elever på hver hytte. Her er det stue, kjøkken, dusj og toalett.

Elevene ordner selv daglig renhold og orden i hytta. Vi har inspeksjon på alle hyttene hver morgen før undervisningen starter. Da forventer vi at alle holder seg på sine hytter og er ferdig med frokost, morgenstell og rydding av hytta!

En stor del av undervisningen er lagt opp til at elevene skal arbeide sammen i lag. Det er derfor beregnet at de som bor sammen på hyttene arbeider sammen i undervisningen. Før ankomst til Skottevik Maritime Leirskole skal hyttelagene være bestemt og EN hytteleder valgt. Det er meget viktig for oppholdet at hyttelagene er positivt innstilt til å løse oppgaver sammen. Lag gjerne hytteregler og navneskilt.

 

MÅLTIDER
Elevene spiser frokost, lunsj og eventuelt kveldsmat i hyttene. Hyttesjefen(kan byttes på) henter brød, pålegg og melk to ganger daglig.

Vi serverer felles middag kl. 17.30 i spisesalen.

 

LÆRERE
Lærere og ekstra ledere bor i leiligheter med dusj og toalett, og vil som regel kunne disponere et eget soverom.

 


Del