Fiskeplasser

Hvor er det best å fiske?

Grunner:
Grunner og fjelltopper som stikker opp ute på havet er tradisjonelt gode fiskeplasser for lange, kveite og brosme. Alle våre gjester får låne sjøkart hvor slike steder som regel er avmerket. Vi anbefaler også leie av ekkolodd i jakten på egnede plasser.

Sandbanker:
Grunne sandbanker utaskjærs med skjell er glimrende steder for piggvar og rødspette.

Vrak:
Vrak har normalt en stor tiltrekningskraft på ulike marine organismer som også tiltrekker seg småfisk. Havets kretsløp innebærer at småfisken tiltrekker seg rovfisk av mange forskjellige slag. Eksempler på fisk som ofte er i nærheten av vrak er lange, lyr, havabbor, piggvar og slettvar.

Langs land:
På Skottevik har vi en fordel at vi ikke behøver en lang båttur for å komme ut på dypt vann. Nærheten til havet gjør også Skottevik til et bra sted for fiske fra land. Dersom du fremdeles ikke er mett på fiske etter å ha tilbrakt mange timer i båt, så er det absolutt gode muligheter for stangfiske fra land. Torsk, sei, lyr og hvitting er noen av artene du kan fiske på kun få meter fra land. Stort sett er det små fisk som ferdes nærme land, men på kveldstid kan du også få større fisk.

Vi ønsker dere hjertelig velkommen til fiskerens ferieparadis – Skottevik og «skitt fiske»!

Sommeridyll i havgapet!


Del